Recepten
Hieronder een aantal recepten van vooral cocktails waar Plantiac in wordt gebruikt. Deze recepten komen van de site www.spiritsnl.nl.
BON BON
In shaker met ijsblokjes:
1/2 borrelglas donkere rum
1/2 borrelglas Plantiac
1/2 borrelglas koffielikeur
DUTCH DREAM
1 bg Plantiac
1/2 borrelglas koffielikeur
1/2 borrelglas chocoladesaus
1/2 borrelglas room
ECSTASIS
In shaker met ijsblokjes:
2 borrelglazen Plantiac
1 borrelglas amandellikeur
1 borrelglas banenenlikeur
Veel room
Goed schudden en serveren in een coupe glas.
GENTLEMAN'S COCKTAIL
In longdrinkglas met ijsblokjes:
1/2 borrelglas bourbon whisky
1/2 borrelglas Plantiac
1/2 borrelglas groene creme de menthe
Rustig roeren en naar smaak met sodawater opvullen.
HEAVEN CAN WAIT
In een shaker met ijsblokjes:
1/2 borrelglas Plantiac
1/2 borrelglas apricot brandy
1 borrelglas vers sinaasappelsap
Shaken en serveren in een cocktailglas of ("on the rocks") in een longdrinkglas met ijsblokjes.
IBU COCKTAIL
1/2 borrelglas apricot brandy
1/2 borrelglas Plantiac
1/2 borrelglas sinaasappelsap
Direct schenken in hoog glas met ijsblokjes en opvullen met een Up-drank.
MAGNOLIA
In shaker met ijsblokjes:
1/2 borrelglas Plantiac
1/2 borrelglas sinaasappellikeur
1 scheut sinaasappelsiroop
Goed shaken, overgieten in whiskyglas met ijsblokjes en nog een scheutje sodawater toevoegen.
MOEDER'S MOOISTE
1 borrelglas Plantiac
1/2 borrelglas koffielikeur
1/2 borrelglas cherry brandy likeur
1 borrelglas ongeslagen slagroom
Doe alle ingrediënten inclusief een schepje gemalen ijs in een blender of keukenmixer (10 seconden) en serveer in een champagneflute.
OLYMPIA
In longdrinkglas met ijsblokjes:
1/2 borrelglas Plantiac
1/2 borrelglas amaretto
Opvullen met ananassap en garneren met stukjes ananas en een rode kers.
RASPBERRY BLUES
Direct in een longdrinkglas met ijsblokjes:
1 borrelglas frambozenbrandewijn
1/2 borrelglas Plantiac
1 scheutje grenadine
Opvullen met sinaasappelsap en goed roeren.
SUMMER FUN
In longdrinkglas met ijsblokjes:
1/2 borrelglas Plantiac
1/2 borrelglas crème de bananes
Opvullen met twee-vruchtendrank.
WILLEM VAN ORANJE
1/2 borrelglas Plantiac
1/2 oranje bitter
1/4 borrelglas mandarijnenlikeur
Direct in glas met ijsblokjes. Sinaasappelschilletjes als garnering.
COLIAC
1 deel Plantiac
4 delen Cola (geen Light/Diet/Zero/Life)
CARPACCIO MET IN Plantiac GEDRENKTE GORGONZOLA EN BRUNOISE VAN STRUIKSELDERIJ
Ingrediënten voor 4 personen:
4 porties carpaccio
200 gram gorgonzola
200 gram struikselderij
Plantiac
Sla
Bereiding:
Neem per persoon 50 gram gorgonzola en snijd die in blokjes, schil de struikselderij en snijd eveneens in brunoise. Marineer deze twee ingredi&eum;nten gedurende 15 minuten in een flinke scheut Plantiac. Dresseer dit geheel op een bedje van sla in het midden en sprenkel er wat van de Plantiac-marinade over.
Als iemand nog andere recepten met Vieux te delen heeft, verlies gerust al uw zelfbeheersing en mail me!